Alternator Live #1 Disaster, Warp i Bg Bagra – Na Dve reke

Povratak Alternatora!

Disaster, Bg Bagra i Warp otvorili sezonu na splavu Dve reke

U četvrtak 11. juna, na splavu Dve reke, održala se prva svirka bendova iz Alternator porodice u letnjoj sezoni. Disaster, Bg Bagra i Warp nastupili su pred oko 170 posetilaca i zagrejali atmosferu do tačke usijanja!

Nakon dugometražne izolacije koja je na sve nas uticala drugačije, zasigurno je da nam je zajednička bila želja za dobrom muzikom i kvalitetnom live svirkom, što je i pokazala slika prepunog splava nasmejanih, mladih, pozitivnih ljudi.

Pripreme i tonske probe otpočele su još tokom dana, a oko 20h pristigla je brojna publika željna dobrog provoda, što su im ova sjajna tri mlada benda i priredila.

Prvi je nastupio Warp, beogradski bend koji je svojom svirkom ujedno i otvorio letnji Alternator. Vreme nas nije izneverilo, pa je svirka počela dok sunce još uvek nije zašlo pod vedrim nebom. Svi smo zajedno uživali u ambijentu i svirci na otvorenom s prelepim pogledom sa splava Dve reke. Slušali smo pretežno obrade hitova legendarnih metal bendova u izvedbi ovog sjajnog mladog benda, a ovi momci su nam prikazali i po neku svoju autorsku pesmu, na koju je publika sjajno reagovala.


Sastav je nastao krajem 2019. Godine, a čine ga Petar (vokal i gitara), Nikola
(gitara), Gojko (bas gitara) i Nebojša (bubnjevi). Na sceni su pokazali
veliku energiju koju su preneli i na publiku, pa su tako i šutke tokom većeg
dela svirke bile neizostavan deo njihovog nastupa.

Kako je sunce zašlo iz tame je isplovio bend Disaster, koji je i ovoga puta opravdao očekivanja i prikazao nam pravi show program na bini. Uvek nepredvidivi i inovativni, iz svirke u svirku nas iznenađuju i prave koncert za pamćenje. Svirku su započeli sjajnim scenskim nastupom, goreli su na bini, doslovno. Uz vatromete na gitarama odsvirali su prvu pesmu i napravili uvod za fantastičnu svirku koja je usledila. Po reakcijama publike, koja ih je pomno pratila tokom celog nastupa, još jednom su napravili odličan posao i uspeli da pokrenu energiju i naprave pravu rock and roll žurku za sve prisutne.


Bend Disaster čine Aleksa Kostur (vokal i gitara), Milan Popović (gitara), Luka Jevtović
(bubnjevi) i Đorđe Jevtović (bas gitara). U svom promenjenom sastavu i žanru pokazali su nam da se ništa drastično nije promenilo, sem sve većeg napretka i vatrenosti kako na bini,
tako i među obožavateljkama.

BG Bagra ostala nam je na samom kraju. Završili su ovo veče prepuno energije kako dolikuje. Punk nije mrtav, a sa njim ni mladi bendovi koji održavaju ovu kulturu na pravi način, dokazali su nam svi posetioci Alternatora na vodi. Puno smeha, skakanja, šutki, pozitivne energije i dobrih, starih punk numera odjekivalo je sa splava, a momci iz BG Bagre, kao i prethodna dva benda, učinili su da se svi osećamo kao da smo na pravom mestu, okupljeni oko muzike koja sve nas spaja i čini nas jačima.

Bend čine Filip Bogdanović (vokal i gitara), Aleksa Golubović (ritam gitara), Mihajlo
Kljun
 (bas gitara) i Andreja Stanković (bubnjevi). Mladi pankeri svoj prvi nastup imali su na Alternatoru u klubu Problem gde su se sjajno pokazali, a i ovoga puta dobro su prodrmali kako publiku tako i splav Dve reke snažnim, energičnim punk zvukom.

 

Ekipa sa WAH rock radija je naravno uvek tu za vas, pa smo i ovo veče propratili od početka do samog kraja i za vas prenosili live celo dešavanje na Wild and Hot frekvencijama i preko Instagram profila WAH-a. Ovo će biti praksa i za svaki naredni put, pa će tako i oni koji nekad budu sprečeni da prisustvuju svirkama, moći da prate ceo događaj preko našeg radija.

Proveli smo se sjajno tokom cele večeri. Atmosfera je išla samo uzlaznim tokom, a ideja svirke pod vedrim nebom ispostavila se kao prava stvar. Splav Dve reke gostoprimljivo nas je ugostio, a Alternator je samo još jednom pokazao koliko je važno da se autorski bendovi drže zajedno i zašto se svi i dalje okupljamo svakog četvrtka!

Svi bendovi koji žele da sviraju četvrtkom na Alternatoru i budu deo ove sve veće porodice, mogu se prijaviti u bilo kom trenutku na Facebook ili Instagram stranici Alternatora. Takođe i svi oni koji nisu, a žele da učestvuju u Alter bend emisiji ili da se i njihove autorske pesme zavrte na vrućim frekvencijama Wild and hot rock radija, mogu to učiniti kod nas na sajtu slanjem prijave i popunjavanjem kratkog upitnika. Čekamo vas!

 

Dr Dunja 😀

 

 Zapratite Warp sledećim linkovima:

https://www.instagram.com/w_a_r_p_/

 Zapratite Disaster na sledećim linkovima:

https://www.youtube.com/channel/UCKTLfWd3WzNZ31KZcF8RE0g

https://www.instagram.com/disaster_band/

https://www.facebook.com/totaldisasterband/

Zapratite Bg Bagra na sledećim linkovima:

Zapratite WahRock radio na sledećim linkovima:

https://www.youtube.com/channel/UCBYKJtacYskxpBq7OaZO9Eg

https://www.instagram.com/wahrock.radio/

https://www.facebook.com/wahrock.radio/

 

Klik na sledeće linkove za prijavu:

http://wahrock.rs/prijavi-se-za-emisiju/
http://wahrock.rs/prijavi-bend/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *