AlterBend Emisija #1 – Greota

POČELI SMO!

GREOTA OTVORILA ALTER BEND EMISIJU NA WAH-U

 

U nedelju 31. marta WAH ROCK radio otvorio je zvanično vrata svog studija i poželeo dobrodošlicu mladoj, alternativnoj rok sceni. U saradnji sa Alternatorom, koji održava svirke svakog četvrtka u klubu Problem, kreirali smo emisiju Alter bend, koja će se emitovati svake nedelje od 17h kada ćemo imati priliku da čujemo autorske pesme bendova koji se budu prijavljivali, a od 18h i intervju sa njima. Takođe, tokom celog dana slušaće se plejliste omiljenih pesama svih članova, kako bismo ih što bolje upoznali kroz njihov muzički ukus.

Prvi bend koji smo ugostili bila je Greota u svom punom sastavu. Milan- gitara, Leksa bas, Dare bubnjevi i Dunja vokal. Slušali smo live prenos njihove trenutne emocije i inspiracije koju su izrazili kroz maštovite jam-ove, što za sebe i kažu da im je glavni adut i način na koji svoju kreativnost najbolje izražavaju. Pored toga čuli smo i najvoljeniju pesmu publike, Kišu, kao i Glasnu tišinu.

Od 18h slušali smo intervju sa Greotom, a uz to smo imali i vizuelni efekat. Preko Instagram stranice Wah Rock radija prenosio se live story, pa su slušaoci mogli da stvore kompletnu sliku i verno upoznaju članove Greote.

Pričali su nam o svom razvojnom putu kako benda, tako i njihovog prijateljstva, jer su pre svega drugari, a potom i kolege muzičari. Greoćani, kako ih često publika zove, spontano su nam se predstavili i ispričali nam razne pikanterije, dogodovštine, blamove i šaljive momente sa svirki, nastupa i takmičenja

Sve vreme nasmejani, šarmantni, uneli su pozitivu od početka do samog kraja i pokazali nam kako se drže zajedno i funkcionišu kao jedno malo pleme. To su okarakterisali i kao prednost i kao manu benda istovremeno, jer kakvi su u privatnom životu, takvi su i u bendovskim odnosima. Mnogo tolerancije jednih prema drugima, podrške i pomoći kada je neko slabiji u nekom segmentu, pomaže da se održi prijateljski vajb nasuprot situaciji u drugim bendovima gde su članovi okupljani na drugačiji način – vlada pre svega poslovna atmosfera i radi se ozbiljnjije i po principu ,,ako si dobar u bendu si, ako nisi nalazimo zamenu“.

Uvek su za to da se i bendovi među sobom udružuju, podržavaju, sviraju zajedno i da se izbegne taj kompetitivni momenat i rivalstvo koje se može povremeno primetiti na našoj sceni kada su u pitanju takmičenja. Alternator su tako izdvojili kao sjajno mesto za druženje, upoznavanje, prve korake na bini ili usavršavanje svojih bendovskih veština, komunikacije i razvijanja bliskog odnosa sa publikom.

 Greota je bend koji je i otvorio sezonu autorskog četvrtka u klubu Problem i verovatno i najviše puta svirao tamo. Sećaju se raznih lepih uspomena sa Alternator svirki, a izdvajaju žurku za Halloween gde su posetioci pored svirki bendova i maskenbala uživali i u galeriji i raznim kreativnim radionicama.

Pričali su nam i kako su se proveli na festivalu Dev9t prošlog leta, takmičenju za svirku na Exit festivalu, Gitarijadi u Smederevu, nastupu u Garaži kao i Festovom demo festu.  

Tokom celog dana, od ranih jutarnjih časova, vrtele su se plejliste njihovih omiljenih pesama. Nedeljom ce, kao sto smo i napomenuli, to biti praksa za svaki gostujuci bend, kako bismo sto bolje upoznali njihov muzicki ukus. Na pitanje koju vrstu muzike sviraju, rekli su da svoj bend ne mogu da ukalupe u jedan određen žanr. Kako kažu, prvobitna ideja bila je da spoje nespojivo!

 Pokušali su da vežu trash metal, punk i trance, ali kako su u bendu imali veliki broj članova, došlo je do nesuglasica i nemogućnosti uklapanja svih instrumenata i različitih karaktera članova. Nastavili su da stvaraju u četvoročlanom sastavu, na osnovu svoje kreativnosti, trenutnih emocija i energije koju šalju publici na live nastupima, bez obaziranja na neke posebne šablone, jer smatraju da sve ide iz srca i osećaja.

Pričali su nam o svojim omiljenim bendovima, žanrovima, pesmama i uspomenama koje ih za njih vezuju. Kako su jedinstveni i neobični kao celina, tako su i pojedinačno, pa svako od njih voli i sluša nešto drugo. Kad se sve doda, oduzme i prevrne, vezuje ih metal, ljubav prema muzici, jednih prema drugima i duh slobode kroz život.

 

Ideja WAH ROCK radija rodila se još pre nekoliko godina u želji da postoji neki medij gde bismo svi mi kreativci, muzičari, tvorci alternativne, autorske, rok scene mogli da se oglasimo. Da slobodno kažemo ono što mislimo i da se naš glas i naša muzika čuje. Sada se stvorila  mogućnost da to i realizujemo!

Za vas su tu uvek dostupni, glavni i odgovorni Milan PopovićKatarina Radivojević i Dunja Damjanović. Katarina Radivojević je ujedno i organizatorka Alternatora u Problemu. Uz prostor za live svirke i frekvenciju na kojoj će vas ljudi čuti, vaše je samo da stvarate muziku i uživate. Svaki dan za vas pripremamo bogat muzički sadržaj, a planu je i realizacija raznih zanimljivih emisija. Slušamo se!

 

Drago nam je da smo na WAH ROCK radiju pokrenuli ovaj projekat promocije, upoznavanja i jačanja naše bogate, alternativne, rok scene. Ima nas gomila, kako kažu Goblini, pa zašto da se ne ujedinimo i pravimo haos na našoj domaćoj sceni!

Svi bendovi koji žele da učestvuju u Alter bend emisiji ili da se i njihove autorske pesme zavrte na vrućim frekvencijama Wild And Hot Rock radija, mogu se prijaviti kod nas na sajtu slanjem prijave i popunjavanjem kratkog upitnika. Čekamo vas!

 Dr Dunja 😀

 

Zapratite Greotu na sledećim linkovima:

https://www.youtube.com/channel/UC8tPuaN5FqovZCT9Mrh2g1w

https://www.instagram.com/greota_bend/

https://www.facebook.com/greotagreota/

 

Zapratite WahRock radio na sledećim linkovima:

https://www.youtube.com/channel/UCBYKJtacYskxpBq7OaZO9Eg

https://www.instagram.com/wahrock.radio/

https://www.facebook.com/wahrock.radio/

 

Klik na sledeće linkove za prijavu:

http://wahrock.rs/prijavi-se-za-emisiju/
http://wahrock.rs/prijavi-bend/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *