AlterBend Emisija #2 – Disaster

Disaster zapalio studio Wild and Hot Rock radija!

 

Druga nedelja po redu obeležena je na talasima Wah radija, uz mladi beogradski bend Disaster. Emisija Alter bend ugostila je ove vatrene momke, pa smo tako od 17h slušali njihov live nastup iz studija. Imali smo priliku da čujemo njihove autorske pesme Kiss kiss, Disaster, Demons, Insanity, It s all the same, kao i nekoliko obrada čuvenih Steel Panther-a, Def Leppard-a, Van Halen-a i Pantere.

Takođe, u praksi nam je da tokom celog dana puštamo odabrane pesme članova benda koji nam gostuje, pa smo tako ove nedelje imali priliku da bolje upoznamo muzički ukus benda Disaster.

Od 18h časova, baš kao što smo i obećali, pratili smo intervju sa članovima benda Disaster, kako na frekvencijama WAH-a, tako i vizuelno preko live prenosa na Instagram profilu WAH rock radija. Imali smo i šta da vidimo! Za ove momke kruže glasine da su osvajači ženskih srca, pa kako i njihove pesme pretežno govore o devojkama, tako i nije bilo čudno što smo u studiju zatekli pretežno žensku publiku koja ih prati u stopu.

 

 

Četvoročlani sastav na okupu, Milan, Kostur, Luka i Đorđe pričali su za WAH rock radio razne zanimljivosti o bendu Disaster. Govorili su nam o svojim počecima, muzičkom razvoju, napretku, kao i o smeni članova njihovog benda. Uglavnom su imali problema sa basistima u bendu, ali to im nije smetalo da iznova idu dalje i krče nove puteve u svetu muzike. U planu im je da izbace album Fake, kao skup pesama koje je pretežno pisao bivši basista Bane, koje su kako kažu i same tekstualno fake i u narednom periodu prikažu publici pravu priču, bez cenzure. 

Takođe, vremenom su menjali pored sastava benda i muzički žanr i vizuelni identiteti, pa su od prvobitno thrash metal benda postali glam bend. Na ovaj potez odlučili su se, kako kažu, zbog toga što im ovaj žanr daje veće scenske mogućnosti, pravljenje žurke i show programa na bini, kao i zbog glavne ciljne grupe, ženske populacije kojoj su, kako su napomenuli, pesme i posvećene. Na njihovim nastupima može se očekivati neočekivano. Trude se da publici pored muzike, probude sva ostala čula i prirede i vizuelni doživlaj, koji smatraju ključnim faktorom. 

 


 

Pričali su nam o svirci na Alternatoru, koji se održavao četvrtkom u klubu Problem, anegdotama i zanimljivim momentima sa svirki kao i o daljim planovima. Alternator će se u narednom periodu održavati na otvorenom, tačnije na splavu Dve reke, a  prva svirka na novoj lokaciji zakazana je već za četvrtak 11. juna. Pored Disaster-a, nastupiće  BG Bagra i Warp.

 

Ideja WAH ROCK radija rodila se još pre nekoliko godina u želji da postoji neki medij gde bismo svi mi kreativci, muzičari, tvorci alternativne, autorske, rok scene mogli da se oglasimo. Da slobodno kažemo ono što mislimo i da se naš glas i naša muzika čuje. Sada su se stvorile mogućnosti da to i realizujemo!

Za vas su tu uvek dostupni, glavni i odgovorni Milan Popović, Katarina Radivojević i Dunja Damjanović. Katarina Radivojević je ujedno i organizatorka Alternatora u Problemu. Uz prostor za live svirke i frekvenciju na kojoj će vas ljudi čuti, vaše je samo da stvarate muziku i uživate. Svaki dan za vas pripremamo bogat muzički sadržaj, a planu je i realizacija raznih zanimljivih emisija. Slušamo se!

 

Vaše prijave za učešće u Alter bend emisiji na WAH-u iz dana u dan rastu, a tako i naša bogata, alternativna muzička scena!

Svi bendovi koji se nisu prijavili, a žele da učestvuju u Alter bend emisiji ili da se i njihove autorske pesme zavrte na vrućim frekvencijama Wild and hot rock radija, mogu se prijaviti kod nas na sajtu slanjem prijave i popunjavanjem kratkog upitnika. Čekamo vas!

Dr Dunja 😀

 

Zapratite Disaster na sledećim linkovima:

https://www.youtube.com/channel/UCKTLfWd3WzNZ31KZcF8RE0g

https://www.instagram.com/disaster_band/

https://www.facebook.com/totaldisasterband/

 

Zapratite WahRock radio na sledećim linkovima:

https://www.youtube.com/channel/UCBYKJtacYskxpBq7OaZO9Eg

https://www.instagram.com/wahrock.radio/

https://www.facebook.com/wahrock.radio/

 

Klik na sledeće linkove za prijavu:

http://wahrock.rs/prijavi-se-za-emisiju/
http://wahrock.rs/prijavi-bend/

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *